• http://www.elekta-c.hr/Repository/Banners/banner-xl-01.jpg
  • http://www.elekta-c.hr/Repository/Banners/video-audio-parlafoni-banner-032015.jpg

Podno grijanje

Podno grijanje

Podno grijanje je jedan od najugodnijih sistema grijanja za ljudski organizam. Temperatura zraka u prostoriji može biti za 1-2°C niža nego kod drugih sistema, bez ikakvih posljedica na osjećaj ugodnosti.

Naime, čovjek preko stopala gubi istu količinu topline kao i preko cjelokupne ostale površine tjela, pa je fiziološki povoljnije da u zoni nogu temperatura bude viša, a u zoni glave niža.

Podnim grijanjem je omogućena gotovo idealna raspodjela temperature u prostoriji, kod kojeg je temperatura uz pod viša, dok temperatura prema stropu opada ("tople noge - hladna glava").

Podno grijanje je pogodno ne samo za ljude koji imaju osjetljive noge i kojima jako smeta hladnoća pod nogama; podno je grijanje vrlo praktičan izum i ono ima mnoge prednosti.

Podno grijanje ne zauzima prostor, ne zahtijeva postavljanje grijaćih tijela i toplinu u okolinu prenosi direktno - a ne zagrijavanjem zraka kao što to čini standardno grijanje.

I troškovi su u usporedbi s klasičnim grijanjem manji što se vrlo brzo osjeti na kućnom budžetu. Smanjenje temperatue za jedan stupanj znači i uštedu 6% od ukupno utrošene energije. Već samp radi pravilnog rasporeda topline u prostoriji štedi se 15-20% toplinske energije.

Podno grijanje
Podno grijanje

Bojazan da podno grijanje štetno utječe na zdravlje, vene u nogama, otklonjena je reguliranjem temperature poda po DIN propisima, koji ne dozvoljavaju temperaturu poda veću od 27-29ºC.

Ovim se niskotemperaturnim grijanjem također otklanja problem intenzivnog uzdizanja prašine s poda, zrak je vlažniji, a pogotovo nema neugodnog i za disanje štetnog izgaranja prašine, kao što je slučaj kod klasičnog grijanja.

Električno podno grijanje je u prosjeku dvostruko jeftinije od sličnih toplovodnih sistema i jednostavnije se postavlja, pa su manji troškovi ugradnje.

Ukupna ušteda u potrošnji je cca 35%. Tako za grijanje tipične kupaonice ne treba više energije nego kao za 4-5 žarulja od 60W.

Kod električnog podnog grijanja nema gubitaka energije.

Prednost električnog podnog grijanja je i mogućnost ukopčavanja samo dijela grijaćeg sustava, bez ikakvih gubitaka, što je itekako važno u tzv. prijelaznim razdobljima, kad nam odgovara grijanje samo nekih prostorija.

Cijelim je sustavom moguće upravljati ručno, jednostavnom sklopkom za ukopčavanje/iskopčavanje, ili automatski primjenom podnog senzora temperature i odgovarajućeg termostata, kojima se osigurava održavanje željene temperature poda.

Razne izvedbe termostata omogućuju, među ostalim, automatsko reguliranje niže temperature noću, kao i vremensko programiranje kako bi se grijanje ukopčalo onda kad je potrebno ili kad je električna energija jeftinija.

Za dodatnu učinkovitost i jednostavnost moguće je postaviti ili pojedinačne timere ili centralnu upravljačku jedinicu koja upravlja određenim grijaćim zonama.

Kontaktirajte nas, rado ćemo naći pravo rješenje za Vas!

Podno grijanje

MAGNUM Mat grijaće mrežice za instalaciju u ljepilu za pločice
  • 0,00 H r k~0,00 E u r

Idealno rješenje kod renoviranja postojećih objekata, naročito kupatila, ali i u novogradnji.

Dodaj u kosaricu

MAGNUM Cable grijaći kabeli za instalaciju u cementu (estrihu)
  • 0,00 H r k~0,00 E u r

Idealan "nevidljivi” izvor topline, bez bučnih cijevi i radijatora. Može se koristiti i kao primarni izvor topline...

Dodaj u kosaricu

MAGNUM Microfoil grijaće folije za instalaciju ispod laminata i drvenih podova
  • 0,00 H r k~0,00 E u r

Upotreba luksuznog drvenog poda postaje sve popularnija. Kao odgovor na zahtjeve tržišta Magnum je razvio tehnički napredan sustav za zagrijavanje pravih drvenih podova i laminata.

Dodaj u kosaricu
B-RED komplet audio i video parlafona Kontakt informacije

Proizvod (Kom: ) Je dodan u kosaricu.