• http://www.elekta-c.hr/Repository/Banners/banner-xl-01.jpg
  • http://www.elekta-c.hr/Repository/Banners/video-audio-parlafoni-banner-032015.jpg

Parlafoni i video nadzor

Svaka prava kuća traži parlafon

Parlafon ili portafon je sveprisutna naprava koju više-manje svi stanari uzimaju zdravo za gotovo. Kako i ne bi - parlafon (točnije bi bilo zvati ga kućnim interkomom) dio je modernoga stanovanja više od pola stoljeća. Za to je vrijeme postojao gotovo nepromijenjen - u obliku "lokalne” telefonske slušalice u stambenome prostoru i žicom povezanoga primopredajnika na ulaznim vratima stana ili kuće.

Prednost su mu uočili svi oni kojima je bilo jako zgodno doseći udaljene kapije rezidencije bez nepotrebnoga šetanja po perivoju, ali relativno se brzo uselio u zgrade, a potom i "obične” kuće širom svijeta. Klasični su parlafoni "iznutra” bili sastavljeni od analognih komponenti, jednakih onima u nekadašnjim telefonskim aparatima s brojčanikom. Suvremeni, pak, porta- ili videofoni koriste digitalni signal za komunikaciju i kontrolu samog uređaja, često putem Cat5 mrežnoga kabela kakav se koristi i za spajanje osobnih računala u mreže.

Samim time ga je puno lakše uklopiti u sustav digitalnoga doma ili ga čak kontrolirati i koristiti s udaljene lokacije računalom ili mobilnim telefonom.

Bežični pravac

Evolucija interkoma otišla je i u bežičnom pravcu, što će obradovati sve one čija se okućnica mjeri u hektarima. Naime, videofon ili parlafon je moguće s baznom (kontrolnom) stanicom unutar kuće povezati i bežično, čime se izbjegava polaganje stotina metara kabela. S druge strane, kod ovakvog rješenja postavlja se pitanje smetnji od strane drugih elektroničkih uređaja, poput bežičnih telefona, elektromotora kapije ili transformatora.

Taj se problem rješava kvalitetnom instalacijom i korištenjem prikladnih kabela, a prijenos podataka od same jedinice na vratima do bazne stanice u kući često se šifrira (enkriptira). Zanimljivo, u bežične se interkome ubrajaju i oni koji signal šalju preko električne mreže, jer kod ugradnje nije potrebno polagati posebne kabele za njih.

Zvuk i slika

Danas je kućni interkom evoluirao i do sljedeće dimenzije – osim zvuka, zna prenijeti i sliku, pa je njime kudikamo zgodnije sa sigurne udaljenosti uočiti (ne)poželjnoga gosta na vratima. Videofoni su, jasno, složenije konstrukcije utoliko što sadržavaju i digitalnu kameru koja prosljeđuje signal na zaslon korisnika. Videoveza obično funkcionira samo u jednome smjeru, ako vlasnik ne želi otkrivati svoju privatnost gostu pred vratima.

Kvalitetnije izvedbe opremljene su i infracrvenim LED diodama kako bi se u uvjetima loše vidljivosti omogućilo sigurno prepoznavanje posjetitelja. Nevjerojatno zvuči činjenica da i ovaj izum slavi 53 godine postojanja!

Za krajnjega je korisnika jako zgodno ako takav videofon može uklopiti u postojeći televizijski aparat s LCD zaslonom. Time se izbjegava kupnja odvojenog uređaja, a samo je korištenje pojednostavljeno. Naravno, uštedu pri investiranju ne treba ni spominjati!

VIMAR video parlafoni
  • 0,00 H r k~0,00 E u r

Vimar nudi opciju videoparlafona visoke kvalitete.

Dodaj u kosaricu

OPHERA video parlafon
  • 0,00 H r k~0,00 E u r

Novi video parlafonski (portafonski) sustav, s 3.5" zaslonom u boji, ima i zamjenjive maske u boji uključene u paket.

Dodaj u kosaricu

NOVA audio i video parlafoni
  • 0,00 H r k~0,00 E u r

Bpt hands-free jedinica, s audio modulom i monitorom u boji koja može biti instalirana u pravokutnu kutiju standardne veličine. Za audio parlafon kutija za 3 modula, a za video parlafon kutija za 6 modula.

Dodaj u kosaricu

LYNEA audio i video parlafoni
  • 0,00 H r k~0,00 E u r

U kategoriji ravnih ekrana, LYNEA prestavlja tanki i elegantni model parlafona (portafona), dostupan s monitorom u boji i crno-bijeloj verziji.

Dodaj u kosaricu

TARGHA vanjski pozivni panel
  • 0,00 H r k~0,00 E u r

Vanjski pozivni panel Targha, Targha Digitale, Targha VR...

Dodaj u kosaricu

B-RED komplet audio i video parlafona
  • 0,00 H r k~0,00 E u r

Zadovoljstvo nam je predstaviti Vam B-RED, novi komplet audio parlafona za 1-2 kućanstva. Privlačnog dizajna, intuitivan u korištenju, pristupačne cijene, vrhunske BPT kvalitete.

Dodaj u kosaricu
B-RED komplet audio i video parlafona Kontakt informacije

Proizvod (Kom: ) Je dodan u kosaricu.