Parlafonija

Parlafon ili portafon je sveprisutna naprava koju više-manje svi stanari uzimaju zdravo za gotovo. Kako i ne bi - parlafon (točnije bi bilo zvati ga kućnim interkomom) dio je modernoga stanovanja više od pola stoljeća.

Sustavi parlafonije dijele se na sustave temeljene na audio i video komunikaciji.

Sustavi nisu ograničeni na jednu vanjsku i jednu unutarnju jedinicu, već postoji mogućnost povezivanja jedne vanjske jedinice s više unutarnjih, kao što je slučaj u stambenim zgradama. Isto tako, moguće je više vanjskih jedinica povezati s jednom unutarnjom ili više unutarnjih u slučaju da postoji više ulaza ili pristupa objektu.

AUDIO SUSTAVI

Sustavi temeljeni na audio komunikaciji jednostavniji su. Portafon se povezuje s električnom bravom i prepoznavanjem glasa, možete odlučiti želite li omogućiti pristup objektu osobi koja je zatražila pristup. Ovakva rješenja primjerena su za obiteljske kuće i manje zgrade.

VIDEO SUSTAVI

Sustavi temeljeni na video komunikaciji na vanjskoj jedinici imaju ugrađenu video kameru, a na prijemnoj jedinici ekran na koji se prenosi slika koju kamera snima. To omogućava osobi na prijemnoj strani efikasniju identifikaciju osobe koja je zatražila pristup.

VIMAR bpt Malpro Pawbol DeltaLight Artemide Foscarini Ares Aldo Bernardi
VIMAR bpt Malpro Pawbol DeltaLight Artemide Foscarini Ares Aldo Bernardi

© Elekta C 2021. Sva prava pridržana.

Izrada web stranice i održavanje: Web Studio d.o.o.

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.